Topul cerșetorilor bucureșteni

În București activează peste 20.000 de cerșetori profesioniști, dar și circa 12.000 care practică această meserie bănoasă doar ocazional, în regim part-time, sau pur și simplu accidental. Vă prezentăm în exclusivitate un top al celor mai de succes 5 cerșetori din București.

raritatea.jpg1. Raritatea

Deși e tânără, Raritatea intra în top 5 cerșetori, cu un venit de 15.000 Euro lunar. Activează în zona Gării de Nord, un vad extrem de bun și de bănos. Mizează pe frica provincialilor sosiți în București, speriindu-i să-i dea bani ca sa scape de ea.

Raritatea are 5 la tupeu, fiind foarte agresivă. Textul folosit este foarte bine gândit. Raritatea susține că a apelat la o agenție de publicitate, iar fraza este înregistrată la OSIM: „Nu dai bani, rămâi cu ei, mori sărac, mori cu ei”.

La ținută Raritatea nu excelează, preferând haine lejere, comode. În timpul liber face parașutism. Îi plac animalele, având 3 ponei la ferma sa de lângă Râșnov, unde își petrece vacanțele de iarnă.

Limonada.jpg2. Limonada

Locuiește în Sectorul 4, însă își desfășoară activitatea mai ales în Sectorul 1. Limonada provine „dintr-o familie bună, dar prea mare”, conform propriei declarații.

Excelează la ținută și recuzită, folosind inclusiv un balon cu Tweety pentru a provoca lacrimile trecătorilor. La tupeu stă foarte bine, uneori trăgând de mânecă, sau chiar de geantă, persoanele care nu-i dau bani.

Stă mai slab la gesticulație, fiind descrisă de prieteni drept „o putoare, ar putea câștiga mult mai mult, că are vad bun”.

Limonada câștigă în jur de 18.000 Euro lunar și își petrece vacanțele în insulele din Pacific.

Chelu.jpg3. Chelu’

Este supranumit Chelu, deși e practic pletos. Ironia necruțătoare a anturajului sau infracțional ar impresiona chiar și un membru al Academiei Romane.

Chelu’ are un text extrem de simplu, dar eficient: „Dă-mi un leu !”. Ținuta, compusă din haine groase vara și subțiri iarna, determină trecătorii să aibă o senzație de milă meteorologică față de acest cerșetor, ale cărui venituri se ridică, în medie, la 20.000 Euro lunar.

La tupeu stă excelent, strâmbându-se la cei care trec pe lângă el fără să-i dea bani. Activează în Militari, în zona autogării, făcând remarci necruțătoare la adresa „bizonilor păroși din provincie, care vin în București să ne ia pâinea de la gură”, conform propriei declarații.

Unguru.jpg4. Unguru’

Îl cheama Benjamin Balac, însă prietenii îl poreclesc Unguru’, pentru că a făcut armata în Ardeal. Intră lejer în top 5 cerșetori, cu un venit de 21.000 Euro lunar.

Unguru’ tapează latura mistică a naivilor, primind doar 3 puncte la tupeu. De la distanță, pare inofensiv, însă a fost condamnat de 2 ori pentru tâlhărie. Deși nu are un text extraordinar, preferând sa repete fraza „Dumnezeu vede tot”, Unguru’ excelează la ținută, în recuzita sa intrând și o pălărie vintage. Unguru’ activează la Universitate, unde are un vad foarte bun, pe care a plătit 50.000 Euro.

Gesticulația sa este foarte complexă, inspirată din misticismul ortodox rus. Ridică mâinile, face spume la gură, iar banii curg.

Harieta.jpg5. Harieta

Harieta conduce detașat topul cerșetorilor din București, atât la venitul lunar, cât și în privința talentului nativ. Harieta primește din partea experților noștri punctajul maxim atât pentru text, cât și pentru ținută, gesticulație și tupeu.

Harrieta activează de circa 4 ani în zona cimitirului Bellu, mizând pe o diformitate pentru a atrage banii miloșilor. Trecătorii intervievați de noi i-au dat Harietei o vârstă medie de 65 de ani. De fapt, Harieta are 23.

Se laudă cu peste 23.000 Euro lunar, are conturi la mai multe bănci, iar în timpul liber merge la mall, la fitness și se gândește să se apuce de tae-bo, pentru a-și păstra condiția fizică. Tonusul muscular de invidiat o ajută să stea în poziția din imagine până la 12 ore pe zi, însă Harieta susține că efortul merită.

Preluat de la http://www.trombon.ro/national/top-5-cersetori-din-bucuresti

Comentariu bisericadinsuflet

Se pare că al nostru „conducător iubit” ne-a dus în eroare trimițându-ne să lucrăm în străinătate: banii adevărați se fac în România. DAR PÂNĂ CÂND?

Căci se va ajunge conform zicalei: o să ajungem să cerșim cu toții. Da, dar … DE LA CINE???

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Părerea ta ... dacă „pari” altfel

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: