Petrom vinde litrul de benzină cu 4,5 lei – dar NU ÎN ROMÂNIA !

De la începutul anului şi până în prezent cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa locală – Petrom a aplicat patru modificări la preţurile carburanţilor. Primele trei ajustări au fost efectuate chiar în prima lună, iar cea de-a patra a fost operată săptămâna trecută. Astfel, un litru de benzină a ajuns să coste aproape 6 lei.

Ultima modificare de preţ (12 bani la benzină şi 9 bani la motorină) a fost realizată la numai o zi după ce grupul Petrom a prezentat rezultatele financiare obţinute anul trecut, iar oficialii companiei au precizat că politica Petrom de creştere a preţurilor va fi una moderată şi care se bazează pe cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, politica fiscală şi competiţia de pe piaţa locală.

În prezent, preţul mediu, la staţiile Petrom, al unui litru de benzină este cuprins între 5,59 lei şi 5,82 de lei. Menţionăm faptul că, începând din primăvara anului trecut, Petrom a luat decizia de a nu mai publica pe site-ul propriu preţurile de referinţă, ci preţurile din fiecare staţie. Preţurile pot varia de la o staţie la alta, dar nu mai mult de plus/minus 5% faţă de preţurile de referinţă.

Grupul Petrom este prezent în patru ţări: România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova. În Republica Moldova, Petrom are 116 staţii, fiind lider în clasament după cantitatea comercializată cu amănuntul a benzinei, asigurând 35% din piaţă.

Preţul celui mai ieftin sortiment de benzină este de 16,19 lei moldoveneşti. EuroPremium 95, sortiment care se regăseşte şi la noi pe piaţă, în Republica Moldova este comercializat de Petrom la preţul de 16,49 lei moldoveneşti, adică 4,51 RON, echivalentul a 1,03 euro.

În cazul motorinei Euro Diesel 5 preţul este de 15,69 lei moldoveneşti, adică 4,29 RON, echivalentul a 0,98 euro.

Vezi mai jos preţurile practicate de Petrom în Republica Moldova.

Cel mai ieftin carburant rămâne şi în Republica Moldova GPL-ul. Un litru de GPL se comercializa în urmă cu două săptămâni cu 8,19 lei moldoveneşti, însă operatorii de pe piaţă au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să aproape o majorare a preţului, informa recent prime.md.

Sursa: Capital

Comentariu bisericadinsuflet: culmea ipocriziei? Deși la noi susține că motorina este mai scumpă la pompă decât benzina din cauze obiective, în Moldova CEA MAI SCUMPĂ MOTORINĂ ESTE MAI IEFTINĂ DECÂT ORICE BENZINĂ !!!

Cauzele acestor aberații sunt două, dar cu adevărat obiective:

1. Prețul petrolului i-a adus companiei Petrom un profit în creștere cu 72%

2. Românii acceptă, conform dresajului efectuat cu succes timp de 45 de ani de către comuniști, toate prostiile și aberațiile celor care-i STĂPÂNESC. Se pare că imnul național s-a schimbat prea târziu, românii preferând un cântec al celor de la Desperado: „mi-e o lene de mă doare”.

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Părerea ta ... dacă „pari” altfel

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: