Rugăciune colectivă pentru salvarea României

Am primit zilele trecute un mail cu textul:

Dragi români, trăim vremuri grele, românii sunt supuși iarăși la grea încercare pentru a ni se trezi credința, căci Domnul pe cine iubește, mult încearcă.
Pentru a restabili starea de armonie și pace în țară, e necesar ca mai întâi să fim uniți în rugăciune.
Începând de Vineri 17.02.2012, în fiecare seară la ora 22:00, timp de 5 min. –  până în Vinerea mare (13.04.2012), cât mai mulți români se vor uni într-o rugăciune pentru iertarea păcatelor acestui neam de acum și altă dată, astfel ca tăria rugăciunii la unison să producă efectele rugăciunii Sfinților, care întotdeauna au avut credința bobului de muștar … dacă vom reuși aceasta, topirea zăpezii va afecta cât mai puțin zonele înzăpezite iar agresiunile asupra acestui popor vor fi zero.

Rugăm din suflet a se trimite cât mai departe acest e-mail.
Este scris în Biblie: Ioan 5:14-15. „Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Și dacă știm că ne ascultă, orice I-am cere, știm că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”
El le-a spus: „Până acum n-ați cerut nimic în Numele Meu.” Ioan 16:24.

Comentariu bisericadinsuflet: Agresiunea nu va fi zero – deoarece ce va fi să vină va veni, dar vom trece mai ușor prin încercări. Și, dacă facem ceva, mai mulți se vor întoarce la Dumnezeu – iar acesta este scopul nostru, ca societate și ca națiune.

Recomand să citiți și articolul: https://bisericadinsuflet.wordpress.com/2012/03/04/demonstrez-pentru-romani/

Propun câteva rugăciuni, care ne vor fi de folos în acest demers de credință.

Rugaciune pentru România

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuieşti pe toţi, cu sufletele pline de evlavie, Ţie astfel ne rugăm:

Îndură-te, Doamne, de ţara noastră şi neamul nostru şi ajută să-şi găsească în sfârşit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curăţească întinăciunea şi să ne întoarcă inimile la blândeţea şi frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, minţile noastre, care din pricina amărăciunilor şi umilinţelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzeşte, Doamne, inimile noastre care, învrăjbite de diavol, au uitat să-şi iubească aproapele şi să ierte vrăjmaşilor.

Slobozeşte, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului.

Învaţă-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alţii aşa cum Tu ne rabzi pe noi toţi.

Stinge pofta celor care pentru binele lor îşi asupresc semenii.

Încălzeşte-le, Doamne, inimile, tămăduieşte-le rănile şi îmbrăţişează-i în neţărmurita Ta dragoste. Odihneşte, Dumnezeule, sufletele celor care şi-au dat bunul cel mai de preţ pentru credinţă şi dreptate.

Cu capetele plecate, genunchii îndoiţi şi inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, şi Ţie îţi strigăm: Auzi-ne, Doamne, şi trimite Mila Ta peste neamul nostru românesc.

Că numai a ta este puterea şi mărirea şi numai Tu vei întoarce râurile neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin.

 

CANON DE POCĂINȚĂ
CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

Cântarea 1

Acum ma apropii eu, pacatosul si impovaratul, catre Tine, Stapanul si Dumnezeul meu si nu indraznesc sa ma uit la cer; numai ma uit si graiesc: Da-mi, Doamne, mai inainte ca sa-mi plang faptele mele cu amar.
Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă!
O, amar mie, pacatosul, ca sunt ticalos, mai mult decat toti oamenii; pocainta nu este in mine. Ci-mi da mie, Doamne, lacrimi, ca sa plang faptele mele cu amar.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Omule nebun si ticalos, pentru ce-ti pierzi vremea in lene? Gandeste-te la viata ta si te intoarce catre Dumnezeu, ca sa plangi faptele tale cu amar.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Maica lui Dumnezeu Preacurata, cauta spre mine pacatosul si ma izbaveste de lantul vrajmasului, indreptandu-ma pe calea pocaintei, ca sa plang faptele mele cu amar.

Cântarea 3-a

Cand se vor pune scaunele la judecata cea infricosatoare, atunci faptele tuturor oamenilor se vor vadi; amar va fi atunci pacatosilor caci se vor trimite la munca. Deci, aceea stiind, suflete al meu, pocaieste-te de faptele tale cele rele.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Dreptii se vor bucura iar pacatosii vor plange; ci atunci nimeni nu va putea ajuta noua, ca faptele noastre ne vor osandi spre noi. Drept aceea nu intarzia, ci, mai inainte de sfarsit, pocaieste-te de faptele tale cele rele.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
O, vai de mine cel mult pacatos, care m-am spurcat cu faptele si cu gandurile, neavand picaturi de lacrimi de la invartosarea inimii mele ; ci acum cauta la pamant, suflete al meu si te pocaieste de faptele tale cele rele.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Iata, Doamna, Fiul tau ne invata spre bine ; iar eu pacatosul pururea fug de cele bune; ci Tu, ca o milostiva, miluieste-ma ca sa ma pocaiesc de faptele mele cele rele.

Cantarea a 4-a

Desfatata si placuta este aici calea dezmierdarilor, dar amara va fi ziua cea de apoi, cand se va desparti sufletul de trup. Deci, pocaieste-te de acestea, suflete al meu, pentru Imparatia lui Dumnezeu.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Pentru ce faci strambatate saracului? De ce opresti plata slugilor? Pe fratele tau nu-l iubesti; desfranarea si amaraciunea iubesti. Deci, lasa acelea suflete al meu si te pocaieste pentru Imparatia lui Dumnezeu.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
O, nebune om! Pana cand te vei afunda si ca o albina vei aduna bogatia ta, care degrab va pieri ca praful si ca cenusa? Ci cauta mai vartos Imparatia lui Dumnezeu.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Doamna de Dumnezeu Nascatoare, miluieste-ma pe mine, pacatosul si ma intareste spre fapte bune si ma pazeste ca sa nu ma rapeasca pe mine nepregatit moartea cea urata; ci ma povatuieste, Fecioara, la Imparatia lui Dumnezeu.

Cantarea a 5-a

Adu-ti aminte, ticalosule om, ca de pacate esti robit, cu minciuna, cu clevetirea, cu vrajba, cu neputinta, ca de o fiara cumplita. Suflete al meu pacatos, au doara aceea ai voit?
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Mi se cutremura madularele si cu totul sunt vinovat, privind cu ochii, auzind cu urechile si cu totul dandu-ma pe mine Gheenei. Suflete al meu pacatos, au doara aceea ai voit?
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Pe desfranatul si pe talharul, care s-au pocait, i-ai primit, Mantuitorule, iar eu cu lenea pacatului m-am ingreunat si de cel rau sunt robit. Suflete al meu pacatos, au doara aceea ai voit?
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Ajutatoare minunata si grabnica tuturor oamenilor, Maica lui Dumnezeu, ajuta-mi mie nevredni-cului, ca sufletul meu cel pacatos aceasta a voit.

Cantarea a 6-a

Pe pamant viata desfranata am vietuit si sufletul la intuneric l-am dat; dar acum, Milostive Stapane, izbaveste-ma de toata robia vrajmasului si ma intelepteste ca sa fac voia Ta.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Cine face unele ca acestea, precum fac eu? Precum zace porcul in tina asa si eu slujesc pacatului; ci Tu, Doamne Dumnezeule, scoate-ma din trandavia aceasta si-mi da mie inima ca sa fac voia Ta.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Scoala-te, omule ticalos, alearga catre Dumnezeu marturisind pacatele tale si cazi lacrimand si suspinand; iar Acela, ca un indurat, va da tie ajutor ca sa faci voia Lui.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Preacurata, pazeste-ne pe noi de rautatile celui vazut si celui nevazut vrajmas si primeste rugaciunile noastre si le du pe acestea Fiului tau si-mi da minte ca sa fac voia Ta.

Condac

Suflete al meu pentru ce te imbogatesti in pacate? Pentru ce faci voia diavolului? In ce-ti pui nadejdea? Paraseste-te de acestea si te intoarce catre Dumnezeu strigand: indurate Doamne, miluieste-ma pe mine, pacatosul.
Icos
Gandeste, suflete al meu la ceasul cel amar al mortii si la judecata cea infricosatoare a Facatorului Dumnezeu; ca ingerii cei intunecati te vor lua pe tine, suflete, si te vor duce in focul cel de veci. Iar tu, mai inainte de moarte te pocaieste, strigand: miluieste-ma, Doamne, pe mine, pacatosul.

Cantarea a 7-a

Nu te nadajdui, suflete al meu, in bogatia cea trecatoare sau in adunarea cea nedreapta, ca toate acestea nu stii cui le vei lasa, ci striga: Miluieste-ma, Hristoase Dumnezeule, pe mine pacatosul.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Nu nadajdui, suflete al meu, in sanatatea trupeasca cea trecatoare, nici in frumusetea cea degrab trecatoare, ca vezi cum si cei puternici si cei tineri mor; ci striga: Miluieste-ma, Hristoase Dumnezeule, pe mine nevrednicul.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Adu-ti aminte, suflete al meu, de viata cea de veci, de imparatia cerului cea gatita Sfintilor, de intunericul cel osebit si de mania lui Dumnezeu, care este asupra celor rai si striga: Miluieste-ma, Hristoase Dumnezeule, pe mine nevrednicul.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Cazi, suflete al meu, la Maica lui Dumnezeu si te roaga Ei, ca este grabnica ajutatoare celor ce se pocaiesc, ca sa roage pe Hristos, Dumnezeul nostru, sa ma miluiasca pe mine nevrednicul.

Cantarea a 8-a

Cum nu voi plange cand imi aduc aminte de moarte? Ca am vazut pe fratele meu in groapa, zacand fara de marire si fara de chip. Dar ce astept? Si in cine nadajduiesc? Numai in Tine, Doamne, pe care te rog, ca mai inainte de sfarsit, sa ma indreptezi.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Cu ochiul tau cel milostiv cauta spre mine cand voi sta inaintea Ta si voi fi judecat, Unule lesne iertatorule!
Binecuvantam pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Domnul.
 Cred ca vei veni sa judeci viii si mortii si toti vor sta in a lor randuiala: batranii si tinerii, conducatorii si supusii lor, domnii si judecatorii, bogatii si saracii, femeile si barbatii. Oare, cum ma voi afla eu atunci? Drept aceea strig Tie: Da-mi, Doamne, mai inainte de sfarsit sa ma pocaiesc.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, primeste rugaciunea mea cea nevrednica, pazeste-ma de moartea cea urata si-mi daruieste mai inainte de sfarsit sa ma pocaiesc.

Cantarea a 9-a

Acum scap la voi, ingeri, Arhangheli si toate puterile, care stati inaintea scaunului lui Dumnezeu. Rugati-va catre Facatorul vostru, sa fie izbavit sufletul meu de munca de veci.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
Acum pling catre voi, sfintilor, patriarhilor, imparatilor si proorocilor, apostolilor si arhiereilor si toti alesii lui Hristos, ajutati-mi mie la judecata, ca sa se mantuiasca sufletul meu de intunericul vrajmasului.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Acum ridic mainile mele catre voi, sfintilor mucenici, pustnicilor, preacuviosilor si toti Sfintii, care va rugati catre Dumnezeu pentru toata lumea, ca sa se mantuiasca sufletul meu in ceasul mortii.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Maica lui Dumnezeu, ajuta-mi mie, celui ce cu totul in Tine nadajduiesc si roaga pe Fiul Tau, ca sa ma puna pe mine nevrednicul, de-a dreapta Sa, cand va sedea sa judece viii si mortii.

Apoi:

Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe Tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si preanevinovata si Maica Dumnezeului nostru.
Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe Tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.
Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant, Trei-me Sfanta, slava Tie.
Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu

În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin !

Prea Sfântă Treime, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, certat-ai neamul acesta al nostru cu secetă, boli şi pierderea avuţiei naţionale. Au flămânzit copiii Tăi, Doamne, au pierit bătrânii de mustrarea Ta şi rodul grânelor şi al muncii noastre s-a uscat sau a putrezit prin mânia Ta. În multe feluri ai mustraţ Stăpâne, pe poporul Tău, pe tineri şi pe bătrâni, pe voinici şi pe copilandri, căci toţi am greşit înaintea Ta şi ne-am abătut, am călcat poruncile Tale şi de dreptatea Ta nu ne-am adus aminte. S-a umplut paharul răbdarii Tale şi răuţătile noastre s-au înmulţit mai mult decât grindina şi seceta cu care ne-ai cercat. Ca nişte fii rătăcitori ne-am îndepărtat de Tine, dar azi ne întoarcem asemenea Fiului risipitor şi strigăm către Tine din adâncul inimii noastre îndurerate: Dumnezeul părinţilor noştri, care ai trimis harul şi pacea Ta peste înaintaşii noştri şi precum în vremurile grele ale neamului nostru ai ridicat la nevoie bărbaţi vrednici care au luat pe umerii lor greutăţile poporului, aşa ridică şi acum un bărbat cu suflet mare, gata de orice sacrificiu prin care să se răscumpere păcatele poporului nostru înaintea Ta, Stăpâne.

Dă-i harul Tău, pune în el virtuţile cereşti pe care le dai celor care te iubesc pe Tine şi dă-i binecuvântarea Bisericii Tale întemeiate pe sângele iubitului Tău Fiu.

Fă-l pe dânsul fiu adevărat al Bisericii Ortodoxe, binecuvântat de ierarhi şi iubit de popor ca, deplin luminat cu lumina cunoştinţei Tale să ducă neamul acesta al Tău, Doamne, pe drumul salvării din necazurile în care propriile păcate l-au scufundat spre soarele Dreptăţii, Răsăritul cel de Sus, Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfântă Maică a lui Dumnezeu, ajută neamul şi ţara noastră! Toate puterile cereşti, apăraţi pământul ţării noastre de năvălirile vrăjmaşului văzut şi nevăzut. Toţi sfinţii, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi!

Rugăciune pentru vrăjmaşi a Sfîntului Nicolae Velimirovici

În numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.
Doamne, binecuvântează-i pe vrăjmaşii mei. Şi eu îi binecuvântez, şi nu-i blestem. Ei au mărturisit în locul meu păcatele mele în faţa lumii. Ei m-au biciuit când eu m-am cruţat de la biciuire. Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri. Ei m-au hulit atunci când eu m-am vorbit de bine pe sine-mi. Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu sine-mi. Binecuvântează, Doamne, pe vrăjmaşii mei.
Când eu m-am făcut înţelept, ei m-au numit nebun. Când m-am făcut puternic, ei au râs de mine ca de un ticălos. Când am vrut să conduc pe oameni, ei m-au împins înapoi. Când m-am grăbit să mă îmbogăţesc, ei m-au tras înapoi cu mână de fier. Când m-am gândit să dorm liniştit, ei m-au trezit din somn. Când mi-am zidit casă pentru viaţă lungă şi liniştită, ei au răsturnat-o şi m-au gonit afară. Cu adevărat, vrăjmaşii m-au dezlegat de lume şi mi-au întins mâinile până la veşmântul Tău. Binecuvântează, Doamne, pe vrăjmaşii mei.
Binecuvântează-i şi-i înmulţeşte; asmute-i şi mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere; ca să se rupă nădejdea mea în oameni ca mreaja de păianjen, ca smerenia să împărăţească deplin în inima mea; ca inima mea să se facă mormântul celor rele; ca toată comoara mea să o adun în Ceruri.
Ah, de m-aş slobozi odată de amăgirea de sine, care m-a înfăşurat în mreaja grozavă a vieţii înşelătoare. Vrăjmaşii m-au învăţat să ştiu ceea ce puţini ştiu în lume: că omul nu are vrăjmaşi pe pământ, afară de sine însuşi. Doar acela urăşte pe vrăjmaşi, care nu ştie că vrăjmaşii nu sunt vrăjmaşi, ci prieteni aspri. De aceea, Doamne, binecuvântează pe prietenii şi pe vrăjmaşii mei.
Sluga blestemă pe vrăjmaş, pentru că nu ştie; iar fiul îl binecuvântează, pentru că ştie. Căci fiul ştie că vrăjmaşii nu pot să se atingă de viaţa lui. Pentru aceea, el păşeşte slobod între ei şi se roagă lui Dumnezeu pentru ei. Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei. Şi eu îi binecuvântez, şi nu îi blestem. Amin.

Reclame
  1. #1 by Miriam on 29 aprilie 2012 - 13:10

    Doresc sa primesc informatii despre rugaciuni colective propuse in acest blog si daca ele se fac numai in timpul posturilor.

    • #2 by bisericadinsuflet on 29 iunie 2012 - 20:29

      Din câte cunosc (și particip, dar nu constant – din păcate) este un grup care face rugăciune în fiecare sâmbătă, de la ora 23:30 la ora 0:30. Nu avem rugăciuni anume – eventual poți să folosești un acatist (ți-l recomand pe cel postat în articol). În timpul posturilor sunt grupuri psalmice, despre care te rog să cauți mai multe pe internet, nu am detalii.

  1. MIȘCAREA ORTODOXĂ ROMÂNEASCĂ – existența ei nu este doar necesară, ci obligatorie « Biserica din suflet

Părerea ta ... dacă „pari” altfel

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: