Sarkozy: vizitarea site-urilor teroriste sau violente va fi pedepsită

Președintele francez Nicolas Sarkozy

făcând o declaraţie pentru televiziunea naţională franceză de la Palatul Elysee din Paris.

France's President Nicolas Sarkozy is seen making a statement on French national television from the Elysee Palace in Paris, in this still image taken from video, March 22, 2012 (Reuters / France Television)

Președintele Franței, Nicolas Sarkozy s-a pronunțat puternic împotriva extremismului, dar a cerut concetățenilor săi să nu-i stigmatizeze pe musulmani, după un asediu de 32 de ore, care a dus la moartea unui atacator islamist radical, care a mărturisit că a ucis șapte persoane.
Sarkozy a propus o serie de noi măsuri anti-teroriste.
Vorbind într-o conferință de presă imediat după încheierea asediului din Toulouse, președintele francez a declarat că oricine care vizitează în mod regulat site-uri care „justifică terorismul” sau „propagă ura și violența” vor fi urmăriți penal.
Sarkozy a cerut de asemenea pedepsirea celor care călătoresc în tabere radicale islamice, chiar dacă ei nu comit crime pe teritoriul francez.
Merah Mohamed, atacatorul care numără trei copii evrei printre victimele sale, este suspectat că a vizitat Afganistanul şi Pakistan de mai multe ori, luptând alături de talibani. Merah a afirmat legături cu Al-Qaida în timpul asediului.
Preşedintele francez a cerut de asemenea o investigaţie a sistemul penitenciar francez pentru a determina dacă a devenit o „pepinieră” pentru „îndoctrinare ideologică” şi „recrutare forţată” pentru celule teroriste. Merah a fost arestat pe mai mult de 10 ori.
Sarkozy a subliniat, de asemenea, faptul că marea majoritate a musulmanilor „nu au nimic de a face cu acești terorişti nebuni”, şi a cerut unitate, declarând că „republica franceză este întotdeauna mai puternică”.
În ceea ce priveşte asasinarea lui Merah, Sarkozy a spus că autorităţile „au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l captura viu” şi că vor investiga acum dacă a avut complici care să-l ajute să efectueze atacurile îndrăzneţe din ultimele săptămâni.
După ce s-a luptat să crească în sondaje, în ofensiva sa pentru realegere la finalul acestui an, coordonarea acțiunii autorităților de către Nicolas Sarkozy de-a lungul perioadei atacurilor și asedierii atacatorului a impulsionat evaluarea sa în sondaje, iar acum el este primul loc, cu 30 de procente intenție de vot.

Crimele din Toulouse şi acțiunile pretinsului criminal ar putea aduce procente politice suplimentare lui Nicolas Sarkozy, înainte de viitoarele alegeri prezidenţiale, a spus scriitoarea Diana Johnstone postului RT.

„El [Sarkozy] a dominat complet ecranele televizoarelor pentru câteva zile, ca urmare a acestor evenimente și i-a băgat pe ceilalţi candidaţi într-un con de umbră în momentul care a marcat debutul campaniei electorale”, a spus ea. „Deci, ca o chestiune de fapt, Sarkozy a fost avantajat de acest lucru doar prin simpla lui prezență pretutindeni”.

Sursa: rt.com

Comentariu bisericadinsuflet: să înțeleg că vor bloca toate serverele de CounterStryke, iar pe cei care le accesează îi va băga în pușcărie? Că vor urmări toate forumurile pe care se discută despre GradTheftAuto pentru a aduna probe în dosarele de urmărire penală? Sau se referă la forumurile, blogurile și site0urile incomode, care demască intențiile dictatoriale ale celor care ne conduc, abuzurile pe care le fac și îndeamnă oamenii să ia atitudine?

Oare să fie doar o coincidență revizuirea în această perioadă a politicii de spionaj (confidențialitate) a google, care prevede, printre altele:

Când utilizaţi serviciile noastre sau vizualizaţi conţinutul furnizat de Google, putem să colectăm automat şi să stocăm anumite informaţii în jurnalele de pe server. Acestea pot include:

  • Detalii despre modul în care aţi utilizat serviciul nostru, cum ar fi interogările de căutare.
  • Informaţii înregistrate în jurnalele de telefonie, cum ar fi numărul de telefon, numărul apelantului, numerele de redirecţionare, ora şi data apelurilor, durata acestora, informaţiile de direcţionare a mesajelor SMS şi tipurile de apeluri.
  • Adresa IP.
  • Informaţii despre evenimentele survenite pe dispozitiv, cum ar fi erorile, activitatea sistemului, setările hardware, tipul de browser, limba acestuia, data şi ora solicitării dvs. şi adresa URL de referinţă.
  • Cookie-uri care pot identifica în mod unic browserul dvs. sau Contul dvs. Google.

Când utilizaţi un serviciu Google care funcţionează pe bază de locaţie, putem colecta şi prelucra informaţii despre locaţia dvs. reală, cum ar fi semnalele GPS trimise de un dispozitiv mobil. De asemenea, putem utiliza diverse tehnologii pentru a stabili locaţia, cum ar fi datele colectate de senzorii dispozitivului dvs. care, de exemplu, pot furniza informaţii despre punctele de acces Wi-Fi şi turnurile de telefonie mobilă din apropiere.

În cazul în care Contul dvs. Google este gestionat de un administrator de domeniu (de exemplu, în cazul utilizatorilor Google Apps), atunci administratorul dvs. de domeniu şi distribuitorii care furnizează asistenţă pentru utilizatori în cadrul organizaţiei dvs. vor avea acces la informaţiile din Contul Google (inclusiv la e-mail şi la alte date)

Să primească informaţii despre contul dvs. pentru a îndeplini cerinţele legii aplicabile, reglementările în vigoare, procedurile legale sau solicitările guvernamentale executorii.

În privința site-urilor care propagă violența, vă pot da un exemplu: http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=13, unde este publicat următorul „text”:

Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,
Româna națiune, ai voștri strănepoți,
Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viață-n libertate ori moarte!” strigă toți.
Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ!
Reclame
  1. Lasă un comentariu

Părerea ta ... dacă „pari” altfel

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: