Trance-formation

Un film publicat pe un site de „dezvăluiri”: http://antiiluzii.blogspot.ro/2012/05/trance-formation.html, de fapt un site cu articole și documentare care arată problemele actuale ale omenirii și cauzele (în cea mai mare parte reale) care le-au generat (după principiul PROBLEMĂ – REACȚIE – SOLUȚIE – adică eu creez o problemă, voi reacționați și eu vin cu soluția care îmi convine mie). Doar că soluțiile propuse sunt, ele însele o problemă.

În documentarul de aici – orientat evident spre reacția „OCCUPY” -ocupați totul- care este o manipulare gen învălmășeala din 1989 la nivel mai mare – problema o reprezintă tehnologia folosită de grupuri de interese în vederea tehnologizării/dezumanizării oamenilor. Dar soluția propusă de ei este tot tehnologică (independența energetică și alimentară).

Se pune prea puțin (spre deloc) accentul pe libertatea conștiinței individului (deși se susține extrema ei importanță), ba chiar se blamează religia (în bloc, de parcă ar fi una singură, aplicată unitar, cu scop comun). Se trece intenționat sub tăcere faptul că religia creștină (făcând abstracție de ideile care dezbină diversele facțiuni ale acesteia) se bazează pe următoarele legi:

1. „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă. (Marcu 12, 30)

2. Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă. (Marcu 12, 31)

3. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? … Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă. (Matei 6, 31-33)

Ori, în niciuna dintre ele nu se arată că religia presupune obediență oarbă și îndoctrinare (cum susțin ateii care, paradoxal cred că nu există Dumnezeu, dar nu pot să explice cine sau ce ține universul în echilibru în contrabalansarea haosului) ba, din contră, o muncă asiduă de cercetare și căutare a adevărului suprem.

Dar și autorii filmului bat monedă pe „evoluția conștiinței” și „importanța iubirii”, dar sunt prea mândri să accepte că nu au inventat ei apa caldă și coada la prună. Dacă filmul va fi analizat prin prisma celor trei legi ca soluție la problemele omenirii (ele fiind esența creștinismului și, de altfel, a tuturor religiilor monoteiste), se va observa că variantele propuse de „eliberare individuală” (de altfel echipa/echipele care au creat acest documentar lucrează la crearea curentului Zeitgeist) rămân tot în prisma teoriilor materialiste de întoarcere la natură/independență față de sistem cu dependență de tehnologii, fără a lucra la latura evoluției conștiinței/spiritului, care a fost ignorat total în „epoca de aur a industrializării și a descoperirilor științifice”.

De fapt se face abstracție totală de faptul că noi, oamenii, suntem ființe care avem trei componente: corpul fizic, mintea (mentalul) și sufletul (spiritul). Se pune accent pe dezvoltarea fizică și, în cel mai bun caz mentală (men sana in corpore sano), dar se trece sub tăcere partea care ne conduce cu adevărat existența, și anume spiritul. O dovadă clară că spiritul nu este identic cu intelectul este înțelepciunea (ignorată astăzi cu bună știință, dar proverbială în urmă cu doar 30 de ani) țăranilor și ciobanilor, oameni cu o capacitate intelectuală redusă/limitată, analfabeți, dar care practicau rugăciunea zilnică precum un „sport” al antrenării spiritului. Sistemul „modern” de îndoctrinare a scos religia, cu componenta ei de bază rugăciunea „în afara legii”, ca un comportament anacronic, un mod perimat de a aborda viața și de a interpreta „realitatea materială a lumii înconjurătoare” – cum se exprimă socialismul științific. Și le-a înlocuit cu învățătura, cu dezvoltarea intelectuală. Iar acum, la 20 de ani de la schimbarea axei pe care orbitează planeta din punct de vedere al doctrinelor politice și economice, și dezvoltarea intelectuală a devenit ceva perimat, pe primul loc fiind satisfacerea plăcerilor fizice, prin orice mijloace, cu orice preț. Grobienii (sau animalele din specia om – ființele care au doar instincte și nevoi primare), care tind să depășească numeric oamenii de pe pământ sunt „cultivați” pe scară largă de un sistem care nu are nevoie de oameni, ci de sclavi în cadrul unui sistem care tinde vertiginos spre ceea ce descria Orwell în carea sa, 1984.

Oricum, filmul merită văzut, pentru modul în care prezintă problemele actuale ale omenirii.

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Părerea ta ... dacă „pari” altfel

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: