Android – Windows8 = 1-0 în finala pe aparate

Din Jurnalul Național aflăm că:

Prăbuşirea acţiunilor Nokia. Windows 8 e de vină

Acţiunile Nokia au scăzut azi la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, după ce Microsoft a anunţat că noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe actualele modele de telefoane ale companiei finlandeze, iar analiştii au apreciat că vânzările ar putea fi afectate.

Titlurile Nokia au coborât cu până la 7,4%, la 1,79 euro pe unitate, cel mai redus nivel după august 1996, ulterior fiind tranzacţionate la Helsinki în scădere cu 6,5%, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Microsoft a anunţat săptămâna trecută că sistemul Windows Phone 8 va fi lansat pe piaţă în a doua jumătate a acestui an, iar terminalele care funcţionează cu versiuni anterioare ale acestuia nu vor putea fi actualizate.
De asemenea, analiştii băncii japoneze Nomura au redus cu aproape 5 miliarde de euro estimarea referitoare la veniturile companiei din smartphnoe-uri pentru anul viitor, la 6 miliarde euro, după ce anunţul Microsoft privind W8
Prognoza privind veniturile Nokia din vânzarea de „dispozitive capabile de navigare pe internet”, categorie în care se încadrează şi smartphone-urile Lumia, a fost coborâtă de la 10,9 miliarde euro la 6 miliarde euro, potrivit unui raport al Nomura.
Nokia va vinde anul viitor 34 milioane de smartphone-uri cu Windows Phone, estimează Nomura, cu 41% mai puţin faţă de cifrele prevăzute anterior.
Deţinătorii modelelor Lumia din generaţia actuală vor putea face upgrade la Windows Phone 7.8.

Comentariu: Este o grea lovitură pentru Nokia, dar și mai grea pentru Microsoft în lupta pentru supremația sistemelor de operare instalate pe echipamente inteligente (smartphone-uri, tablete). Dacă cei de la Microsoft nu reușesc o minune, această bătălie pierdută poate însemna începutul sfârșitului, deoarece noua generație de utilizatori, cei sub 20 de ani, se obișnuiesc prea mult cu un sistem de operare FREE, stabil, fără bug-uri și fără vulnerabilități la viruși. Iar de aici până a refuza să instaleze Windows pe noile generații de tablete, smartphone-uri și struțo-cămile (gen Samsung Galaxy S3), care sunt minitablete sau maxismartphone-uri, nu e decât un pas. Era laptopurilor, așa cum le cunoaștem, se apropie și ea de final, ele evoluând spre tablete (deci tot Android).

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Părerea ta ... dacă „pari” altfel

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: