CREŞTINISM – Curs rapid

Există tot felul de cursuri rapide: să înveţi să lucrezi cu calculatorul, să cânţi la un instrument, cum să înveţi mai eficient … dar nu am găsit un curs rapid de creştinism.

„Ce glumă proastă!” – ar putea spune cineva. Curs rapid de creştinism. Ca să înţelegi această religie ai nevoie de studiu aprofundat: Biblia, Patericul, Filocalia …

Oare aşa să fie? Oare Iisus a spus că, pentru a fi creştin trebuie să devii doctor în religie? Ai nevoie de ani de studii? Trebuie să ai un coeficient de inteligenţă ridicat şi o vocaţie de intelectual? Sau se adresa oamenilor simpli, inculţi, explicându-le pe înţelesul lor care este adevăratul scop al vieţii, cel rânduit de Dumnezeu.

Cred că, în dorinţa noastră de a-l cunoaşte şi înţelege pe Dumnezeu, facem (a câta oară) greşeala de a-l căuta întâi cu mintea, nu cu sufletul. Uităm că Dumnezeu este simplitatea desăvârşită.

Am găsit un film rusesc, tradus în română, care explică, prin pilde, esenţa vieţii creştine. Filmul are două părţi, fiecare de circa o oră. Îl recomand tuturor, indiferent de vârstă şi de nivelul de aprofundare a învăţăturilor. Chiar şi cei care au ani mulţi de studiu şi practică a adevăratului creştinism vor avea ceva de învăţat.

Poate fi un motiv de a petrece o seară împreună cu toată familia, urmărind un film fără violenţă, sex, sau adrenalină. Aşa cum, de mult timp, unii dintre noi îşi doresc.Ce

  1. Lasă un comentariu

Părerea ta ... dacă „pari” altfel